Múlt hétvégén végre sikerült olyan islert készítenem, amivel maradéktalanul elégedett vagyok! :) Finom, omlós, isteni - és még könnyen, gyorsan elkészíthető is! Igazi sikerélmény volt, mert már kipróbáltam pár receptet, és azok nem voltak finomak. :(
Hozzávalók 10 darabhoz:
Tészta:
100 g darált dió
100 g barna rizsliszt
100 g fehér rizsliszt
55 g negyedannyi édesítő porrá őrölve
1 csipet só
2 csipet fahéj
150 g vaj
Töltelék: kb. 130 g Nutella (alakbarátabb verzióban diétás baracklekvár)
Bevonat: Dr. Oetker Prémium étbevonó
Elkészítés: a tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk apránként a vajat, és jól összedolgozzuk vele. Könnyen kezelhető, rugalmas tésztát kapunk. Rizslisztes felületen kinyújtjuk, és egy pohár segítségével összesen 20 korongot szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsiben 175 fokon kb. 16 percig sütjük.
Ha kihűlt, 2-2 korongot összeragasztunk Butellával. Az étbevonót forró vízbe tesszük kb. 10 percre, majd rácsurgatjuk az islerekre és késsel elsimítjuk úgy, hogy az oldalukra is jusson.
Én még Aldiban vett dekorcsokilapokkal is díszítettem. :)
Még harmadnap is nagyon finom, nem szárad ki. A meglehetősen szigorú ételkritikusnak mondható kislányomnak is ízlett, így biztosan elkészítem Karácsonyra is. :)